Charakterystyka amplitudowa i fazowa członu o transmitancji

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
matekpl96
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 28 kwie 2019, 13:56
Płeć:

Charakterystyka amplitudowa i fazowa członu o transmitancji

Post autor: matekpl96 »

Mam za zadanie narysować logarytmiczne charakterystyki amplitudową i fazową członu o podanej transmitancji
G(x)=10x/1+0,1x

zaczełem tak:
G(jw)=10x/1+0,1x
10/1+0,1jw * 1-0,1jw/1-0,1jw = 10(1-0,1jw)/1+0,01w^2

Re(w)= 10/1+0,01w^2
Jm(w)= -0,1w/1+0,01w^2

w=0
Re=10/1+0=10 Jm= -0,1*0/1+0=0
w=1
Re=10/1+0,01=9,9 Jm= -0,1*1/1+0,01= (-0,099)
w=2
Re=10/1+0,01*2^2=9,61 Jm= -0,1*2/1+0,01*2^2= (-0,19)

Niewiem czy dobrze to robie
ODPOWIEDZ