Dany jest układ o transmitancji operatorowej:
G(s)=8/(x+2)(x+3)
Wyznaczyć odpowiedź skokową tego układu. \frac{}{}
Transmitancja operatorowa. Wyznaczyć odpowiedź skokową
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Raczej:
Y(s)=G(s)X(s)\\
Y(s)=\frac{8}{(s+2)(s+3)} \cdot \frac{1}{s} \\
Y(s)= \frac{ \frac{4}{3} }{s} +\frac{-4}{s+2}+ \frac{ \frac{8}{3} }{s+3} \\
Y(t)= \frac{4}{3} \cdot 1{\hskip -2 pt}\hbox{l}\left( t\right)-4e^{-2t} + \frac{8}{3}e^{-3t}\)
\(\frac{Y(s)}{x(s)}=G(s) \\Dany jest układ o transmitancji operatorowej:
\(G(s)= \frac{8}{(s+2)(s+3)}\)
Wyznaczyć odpowiedź układu na sygnał skokowy.
Y(s)=G(s)X(s)\\
Y(s)=\frac{8}{(s+2)(s+3)} \cdot \frac{1}{s} \\
Y(s)= \frac{ \frac{4}{3} }{s} +\frac{-4}{s+2}+ \frac{ \frac{8}{3} }{s+3} \\
Y(t)= \frac{4}{3} \cdot 1{\hskip -2 pt}\hbox{l}\left( t\right)-4e^{-2t} + \frac{8}{3}e^{-3t}\)