Podaj pole obszaru ograniczonego krzywymi

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
lolipop692
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 267
Rejestracja: 30 paź 2018, 23:03
Podziękowania: 120 razy
Płeć:

Podaj pole obszaru ograniczonego krzywymi

Post autor: lolipop692 »

Podaj pole obszaru ograniczonego krzywymi :\(y=x^2, y= \frac{1}{2} x^2, y=3x\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(P= \int_{0}^{3}(x^2- \frac{1}{2}x^2 ) dx+\int_{3}^{6}(3x- \frac{1}{2}x^2 )dx=...\)
ODPOWIEDZ