Rozwinąć funkcję w szereg sinusów

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zaqws
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 32
Rejestracja: 10 lis 2018, 21:06
Podziękowania: 8 razy

Rozwinąć funkcję w szereg sinusów

Post autor: zaqws »

Rozwinąć w szereg sinusów w przedziale \(0 \le x \le 2\) funkcję:
\(f(x)=\begin{cases}
1 \ dla \ 0 \le x<1 \\
\frac{3}{2} \ dla \ x = 1 \\
2 \ dla \ 1 < x \le 2
\end{cases}\)
ODPOWIEDZ