Zbadaj zbieżność całki niewłaściwej

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alanowakk
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 271
Rejestracja: 04 gru 2018, 23:54
Podziękowania: 81 razy
Płeć:

Zbadaj zbieżność całki niewłaściwej

Post autor: alanowakk »

Zbadaj zbieżność całki niewłaściwej \(\int_{2}^{ \infty } \frac{ \sqrt{x^2+1}dx }{x^3+1}\)
alanowakk
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 271
Rejestracja: 04 gru 2018, 23:54
Podziękowania: 81 razy
Płeć:

Post autor: alanowakk »

Jak policzyć tą calke?
alanowakk
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 271
Rejestracja: 04 gru 2018, 23:54
Podziękowania: 81 razy
Płeć:

Post autor: alanowakk »

Proszę o pomoc w policzeniu tego zadania
ODPOWIEDZ