Znaleźć przedział zbieżności szeregu potęgowego

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
peresbmw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 274
Rejestracja: 28 paź 2018, 18:20
Podziękowania: 80 razy
Płeć:

Znaleźć przedział zbieżności szeregu potęgowego

Post autor: peresbmw »

Znaleźć przedział zbieżności szeregu potęgowego \(\sum_{n=0}^{ \infty } \frac{(x+5)^n}{ \sqrt{n}+2 }\)
peresbmw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 274
Rejestracja: 28 paź 2018, 18:20
Podziękowania: 80 razy
Płeć:

Post autor: peresbmw »

proszę o pomoc
ODPOWIEDZ