pole

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
peresbmw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 274
Rejestracja: 28 paź 2018, 18:20
Podziękowania: 80 razy
Płeć:

pole

Post autor: peresbmw »

oblicz pole zawarte między krzywymi y=1, \(y=-x^2+5\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(1=-x^2+5 \So x=-2 \vee x=2\\
P= \int_{-2}^{2}((-x^2+5)-1)dx=...\)
ODPOWIEDZ