Oblicz pole

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Oblicz pole

Post autor: kate84 »

Pole ograniczone: \(y= \sqrt{x}\), \(y=x^2-3x\),\(x=2\).
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(P= \int_{0}^{2} \left( \sqrt{x}-(x^2-3x) \right) dx=...\)
ODPOWIEDZ