całka

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

całka

Post autor: enta »

jak policzyć taką całke \(\int \:sin^{24}\left(x\right)\cdot \:cos^3\left(x\right)dx\)?
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: całka

Post autor: kerajs »

\(\int \sin^{24}\left(x\right)\cdot \cos^3\left(x\right)dx=\int (\sin^{24}x ) (1-\sin^2 x)\:cos\left(x\right)dx= \left[ t=\sin x\right]=...\)
ODPOWIEDZ