Całka

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
egi
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 31 sty 2019, 19:29
Podziękowania: 20 razy

Całka

Post autor: egi »

Proszę o pomoc

\(\int\) \(\frac{sin^4x}{cosx}\) \(dx\)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Post autor: eresh »

\(\int\frac{(\sin^2x)^2dx}{\cos x}=\int\frac{(1-\cos^2x)^2dx}{\cos x}=\int\frac{1-2\cos^2x+\cos^4x}{\cos x}dx=\int\frac{dx}{\cos x}-2\int \cos xdx+\int\cos^3xdx=...\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ