Granica funkcji

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kamil18500
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 30 paź 2018, 20:57

Granica funkcji

Post autor: kamil18500 »

Oblicz granice \(\Lim_{x\to +\infty} \frac{arcctg(x- \frac{2}{x})}{x}\)
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

Licznik zmierza do zera,mianownik do nieskończoności.Granica funkcji =0.
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ