granica
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Re: granica
\(\lim_{n\to \infty }\left(\sqrt[n]{n^3}\right) \le \lim _{n\to \infty }\left(\sqrt[n]{n^3+2n^2+3}\right) \le \lim _{n\to \infty }\left(\sqrt[n]{3n^3}\right )\)
\(1 \le \lim _{n\to \infty }\left(\sqrt[n]{n^3+2n^2+3}\right) \le 1\)
\(1 \le \lim _{n\to \infty }\left(\sqrt[n]{n^3+2n^2+3}\right) \le 1\)