Znaleźć taką liczbę naturalną n, że

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
peresbmw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 274
Rejestracja: 28 paź 2018, 18:20
Podziękowania: 80 razy
Płeć:

Znaleźć taką liczbę naturalną n, że

Post autor: peresbmw »

Znaleźć taką liczbę naturalną n, że rozwiązanie równania \(f(x)=0\) leży w przedziale \([n;n+1)\), jesli:
a) \(f(x) =2^x+x^6-374000\);,
b) \(f(x) = 263 ln x +7x-47400\)
peresbmw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 274
Rejestracja: 28 paź 2018, 18:20
Podziękowania: 80 razy
Płeć:

Post autor: peresbmw »

pomoże ktoś? chociaż proszę o schemat jak to liczyć.
ODPOWIEDZ