Zbadaj zbieżność, monotoniczność i ograniczoność

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

Zbadaj zbieżność, monotoniczność i ograniczoność

Post autor: enta »

Zbadaj zbieżność, monotoniczność i ograniczoność ciągu o wyrazie ogólnym \(a_n=(-1)^n\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Zbadaj zbieżność, monotoniczność i ograniczoność

Post autor: radagast »

enta pisze:Zbadaj zbieżność, monotoniczność i ograniczoność ciągu o wyrazie ogólnym \(a_n=(-1)^n\)
\((a_n)=(-1,1,-1,1,-1,1...)\) -nie jest zbieżny, nie jest monotoniczny, jest ograniczony.
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

Re: Zbadaj zbieżność, monotoniczność i ograniczoność

Post autor: enta »

a kiedy będzie zbieżny?
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Jak będzie miał granicę.
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

Re: Zbadaj zbieżność, monotoniczność i ograniczoność

Post autor: enta »

dziękuje :)
ODPOWIEDZ