Granica.

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
hafu
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 07 lis 2018, 20:51
Podziękowania: 1 raz

Granica.

Post autor: hafu »

Bardzo proszę o pomoc z następującą granicą:

\frac{ \sqrt{1+4n^2} + \sqrt{1+9n^2} }{2}
hafu
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 07 lis 2018, 20:51
Podziękowania: 1 raz

Post autor: hafu »

\(\frac{ \sqrt{1+4n^2} + \sqrt{1+9n^2} }{2}\).

Wrzucam jeszcze raz, zapomniałem wsadzić w klamy \(.\)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6267
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

w ciągu kilkunastu minut , dopóki nikt nie napisze następnego posta, można go edytować
a najlepiej przed wstawieniem wcisnąć najpierw podgląd
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

\(\Lim_{n\to \infty } \frac{ \sqrt{1+4n^2} + \sqrt{1+9n^2} }{2}= \infty + \infty = \infty\)
ODPOWIEDZ