dowód

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
snowinska91
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 127
Rejestracja: 03 sty 2017, 12:36
Podziękowania: 122 razy

dowód

Post autor: snowinska91 »

Mam dowód zrobiony, ale gdzieś mam błąd. Czy ktoś pomoże mi ?
Twierdzenie mówi o tym, że w iloczynie nieskończonym zbieżnym ciąg czynników dąży do jeden.
Załączniki
1111.png
1111.png (17.01 KiB) Przejrzano 956 razy
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

Powinno być tak:

\(\Lim_{x\to \infty } \ln \left( u_1 \cdot u_2 \cdot ... \cdot u_n\right)=\ln g\)
wtedy
\(\Lim_{x\to \infty } \left( \ln u_1+\ln u_2 + ... +\ln u_n\right)=\ln g\)
ODPOWIEDZ