Wyznaczyć przedziały zbieżności szeregów:
a)
\(\sum_{n=1}^{ \infty } \frac{n!}{4^n} x^n\)
b) \(\sum_{n=1}^{ \infty } \frac{nx^n}{4n}\)
Bardzo proszę o szybką pomoc kompletnie nie wiem jak to zrobić
szereg
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Re: szereg
mała pomyłka tak jest poprawnie :Wyznaczyć przedziały zbieżności szeregów:
a)
\(\sum_{n=1}^{ \infty } \frac{n!}{4^n} x^n\)
b) \(\sum_{n=1}^{ \infty } \frac{nx^n}{4^n}\)
Bardzo proszę o szybką pomoc kompletnie nie wiem jak to zrobić
a)
\(\sum_{n=1}^{ \infty } \frac{n!}{4^n} x^n\)
b) \(\sum_{n=1}^{ \infty } \frac{nx^n}{4^n}\)
Bardzo proszę o szybką pomoc kompletnie nie wiem jak to zrobić