Wyznaczyć przedziały zbieżności szeregów

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
marex692
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 32
Rejestracja: 05 cze 2018, 22:18
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Wyznaczyć przedziały zbieżności szeregów

Post autor: marex692 »

Wyznaczyć przedziały zbieżności szeregów:
a)
\(\sum_{n=1 }^{ \infty } \frac{n!}{4^n} x^n\)
b)
\(\sum_{n=1 }^{ \infty } \frac{nx^n}{4n}\)
c)
\(\sum_{n=1 }^{ \infty } \frac{2^nx^n}{n^2+1}\)
ODPOWIEDZ