Zbadań ilość rozwiązań układu równań

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
marex692
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 32
Rejestracja: 05 cze 2018, 22:18
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Zbadań ilość rozwiązań układu równań

Post autor: marex692 »

Potrzebuje pomocy
Treść: Zbadań ilość rozwiązań układu równań
\(\begin{cases} px-3y+pz+4t+p-1 \\ 2px+y-pz-2t=2p-2 \\-4px-2y+p^z+4t=-p-2\end{cases}\)
w zależności od parametru p.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Popraw zapis (pierwsze równanie nie ma równości)
marex692
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 32
Rejestracja: 05 cze 2018, 22:18
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Post autor: marex692 »

\(\begin{cases} px-3y+pz+4t=p-1 \\ 2px+y-pz-2t=2p-2 \\-4px-2y+p^2z+4t=-p-2\end{cases}\)
marex692
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 32
Rejestracja: 05 cze 2018, 22:18
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Post autor: marex692 »

pomoże ktoś, bo nie wiem jak się za to zabrać :(
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re:

Post autor: radagast »

marex692 pisze:pomoże ktoś, bo nie wiem jak się za to zabrać :(
Policzyć rząd macierzy i macierzy rozszerzonej
ODPOWIEDZ