Funkcje dwóch zmiennych -dziedzina i poziomice

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Syba1234
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 20 cze 2018, 19:34
Płeć:

Funkcje dwóch zmiennych -dziedzina i poziomice

Post autor: Syba1234 »

Wyznacz algebraicznie i graficznie /naszkicuj/ dziedzinę naturalną
funkcji oraz 3 wybrane niepuste poziomice:
a. f(x,y)= arcsin( x+y/x)
b. f(x,y)=arccos(x^2+y^2+2x-6y-25)
c. f(x,y)=1/(x^2+y^2)
d. f(x,y)= ln(4-x^2-y^2)

Zrobiłam częściowo to zadania ale nie jestem przekonana czy są dobrze czy ktoś jest wstanie mi z nimi pomóc ?
ODPOWIEDZ