Witam pomóżcie , całki potrójne oraz środek ciężkości

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
KochanaMatma
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 09 cze 2018, 20:17
Płeć:

Witam pomóżcie , całki potrójne oraz środek ciężkości

Post autor: KochanaMatma »

Za pomocą całki powierzchniowej niezorientowanej sprawdzić wzór na pole powierzchni
półsfery (A=2 \pi r2) o promieniu r.
\int_{}^{} \int_{S}^{}F(x,y,x)dS= \int_{}^{} \int_{D}^{} F(x,y,f(x,y)) \sqrt{fx(x,y))2 + (fy(x,y))2+1} dxdy
Pomoc: Zastosować całkę powierzchniową niezorientowaną dla F(x,y,x)=1 i skorzystać z powyższego wzoru
Pomóżcie bo nawet nwm jak to ugryźć :P
KochanaMatma
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 09 cze 2018, 20:17
Płeć:

Post autor: KochanaMatma »

[img]file:///C:/Users/damian/Downloads/images.pdf[/img]
KochanaMatma
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 09 cze 2018, 20:17
Płeć:

Post autor: KochanaMatma »

http://www.filedropper.com/beztytuu_4 w końcu wstawiam tak jak powinno być ;)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6261
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

viewtopic.php?f=29&t=12617
w szczególności pkt. 8
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ