całka

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

całka

Post autor: enta »

oblicz pole obszaru zawartego między liniami
\(y=e^x\),\(y=e^ \left( -x\right)\) , x=1
Proszę o pomoc w ułożeniu całki i przedziałów całkowania
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(e^x=e^{-x} \So x=-x \So x=0\)
\(P= \int_{0}^{1}(e^x-e^{-x})dx=...\)
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

Post autor: enta »

super dzięki :)
ODPOWIEDZ