Tw. Greena

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Vasili
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 71
Rejestracja: 01 kwie 2012, 17:36
Podziękowania: 11 razy

Tw. Greena

Post autor: Vasili »

Witam
Mam problem z policzeniem następującej całki:
\(\int_{K}^{}\) \(\frac{siny}{\sqrt{x}}\)\(dx\) - \(2\)\(\sqrt{x}\)\(siny\)\(dy\), K jest brzegiem prostokąta [1,4]x[0,\(\frac{\pi}{2}\)]

Całka liczona jest za dzięki tw. Greena, z racji ograniczonego obszaru. Czy jest to poprawny sposób liczenia ?
ODPOWIEDZ