Witam,
Mam problem ze zrozumieniem ideii rozwiazania zadania 35.8b (widoczne na zdjeciu). Do rozwiazania dolaczona jest notka o sprowadzeniu calki podwojnej (wyrazenie S/8 = ...) do calki niewlasciwej pojedyncze, co w rezultacie daje wynik a^2. Probowalem sam ja rozwiazac (zdjecie), ale nie napotkalem na opisany przez autora problem. Proba policzenia za pomoca Pola kola (czesci calki) nie daje rezultatow. Prosze o pomoc w wyjasnieniu intencji autora rozwiazania.
Poniżej linki do zdjęć zadania:
http://hostuje.net/file.php?id=f76ea9e4 ... 0c3ad0968b
http://hostuje.net/file.php?id=e4de8801 ... eeadff3b09
http://hostuje.net/file.php?id=9e8f019b ... 2b253378c0
calka niewlasciwa
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 3
- Rejestracja: 24 maja 2018, 12:43