średnia wartość całki

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

średnia wartość całki

Post autor: enta »

ile wynosi Wartość średnia całki ;
f(x,y)=x+y, gdzie D: \(0 \le y \le \pi , 0 \le x \le siny\)
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

Post autor: enta »

Proszę o pomoc nie wiem wogole jak się za to zabrać :(
ODPOWIEDZ