calki wymierne

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
akro023
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 21 lut 2018, 20:00

calki wymierne

Post autor: akro023 »

Witam
mam problem z rozwiazywaniem calek wymiernych przyklad
Obrazek Obrazek
ktos wskaze co robie zle?
akro023
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 21 lut 2018, 20:00

Re: calki wymierne

Post autor: akro023 »

[quote="akro023"]Witam
mam problem z rozwiazywaniem calek wymiernych przyklad
Obrazek Obrazek
ktos wskaze co robie zle?
akro023
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 21 lut 2018, 20:00

Re: calki wymierne

Post autor: akro023 »

akro023 pisze:
akro023 pisze:Witam
mam problem z rozwiazywaniem calek wymiernych przyklad
Obrazek
Obrazek
ktos wskaze co robie zle?
akro023
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 21 lut 2018, 20:00

Post autor: akro023 »

nie ogarniam tych obrazkow
rozpisze calka x/(x^2 +(1/2)x -3/16) licze delte x1=-3/4 x2=1/4 wyliczam z rozkladu na ulamki proste A=1/4 B=3/4 potem podstawiam do calki ale cos nie wychodzi
Awatar użytkownika
CzłowiekZegarek
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 38
Rejestracja: 08 kwie 2015, 19:24
Podziękowania: 11 razy
Płeć:

Post autor: CzłowiekZegarek »

Równania musisz pisać Latexie a url obrazka wrzucasz miedzy
ODPOWIEDZ