Obliczyć granicę

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Uczen6788
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 65
Rejestracja: 30 sty 2017, 11:47
Podziękowania: 28 razy
Płeć:

Obliczyć granicę

Post autor: Uczen6788 »

Obliczyć \(\lim_{n \to\infty } \frac{3-sin \frac{n\pi}{3} }{2+ln(n+2)}\) i podać twierdzenie, z którego należy skorzystać.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

\(\Lim_{n \to\infty } \frac{3-sin \frac{n\pi}{3} }{2+ln(n+2)}=0\)
Na podstawie twierdzenia o 3 ciągach.
ODPOWIEDZ