Masa kawałka krzywej po elipsie

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Brownsmokeeyes
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 22 lis 2017, 09:10
Płeć:

Masa kawałka krzywej po elipsie

Post autor: Brownsmokeeyes »

Obliczyć masę kawałka krzywej \frac{x^2}{a^2}+\frac{y^2}{b^2} , x \ge 0, y \ge 0 jeśli gęstość masy równa się \gamma (x,y)=mx. Błagam o pomoc !!!
Brownsmokeeyes
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 22 lis 2017, 09:10
Płeć:

Post autor: Brownsmokeeyes »

Obliczyć masę kawałka krzywej \[\frac{x^2}{a^2}+\frac{y^2}{b^2} , x \ge 0, y \ge 0\] jeśli gęstość masy równa się \[\gamma (x,y)=mx.\]Błagam o pomoc
ODPOWIEDZ