Rownania rozniczkowe III

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zealot_93
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 171
Rejestracja: 31 gru 2013, 18:38
Podziękowania: 80 razy

Rownania rozniczkowe III

Post autor: zealot_93 »

Prosze o pomoc:
y''+3y'+2y=0
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(r^2+3r+2=0\\
(r+1)(r+2)=0\\
y=C_1e^{-x}+C_2e^{-2x}\)
ODPOWIEDZ