parametryczne

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dobrzyc
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 239
Rejestracja: 31 sty 2016, 11:51
Podziękowania: 146 razy
Płeć:

parametryczne

Post autor: dobrzyc »

napisać rownanie parametryczne lub kierunkowe prostej leacej na plaszczyznie 2x+4y-z+1=0 i 3x+y-6z+3=0
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

Iloczyn wektorowy wektorów normalnych to wektor kierunkowy prostej. Punkt zaczepienia to np:
\(\begin{cases} x=0\\ 2x+4y-z+1=0 \\ 3x+y-6z+3=0 \end{cases}\)
ODPOWIEDZ