Obliczyc rownanie.

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zealot_93
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 171
Rejestracja: 31 gru 2013, 18:38
Podziękowania: 80 razy

Obliczyc rownanie.

Post autor: zealot_93 »

\(y'= \frac{y}{x+1}\)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Post autor: eresh »

\(\frac{dy}{dx}=\frac{y}{x+1}\\
\frac{dy}{y}=\frac{dx}{x+1}\\
\ln y=\ln |x+1|+c\\
y=|x+1|c_1\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ