Delta Diraca

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
CzłowiekZegarek
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 38
Rejestracja: 08 kwie 2015, 19:24
Podziękowania: 11 razy
Płeć:

Delta Diraca

Post autor: CzłowiekZegarek »

Cześć, mam tutaj ciekawy problem do rozwiązania, którego nie mogę ruszyć :/

Polega on na udowodnieniu tej równości:


\(\frac{1}{2 \pi } \int_{ \infty }^{- \infty } e^{i(k-k')x} dx = \delta(k-k')\)
ODPOWIEDZ