Naszkicować na płaszczyźnie zbiory

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
NieRozumiem85
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 162
Rejestracja: 30 sty 2016, 08:57
Podziękowania: 88 razy

Naszkicować na płaszczyźnie zbiory

Post autor: NieRozumiem85 »

Naszkicować na płaszczyźnie \(\rr ^2\) z metryką euklidesową zbiory A=B((1,2),2) \(\cup\) {(1,0)} i C={p \(\in\) \(\rr ^2\) | dist(p,A) <=1}. Wskazać wnętrza i domknięcia zbiorów Ai C. Zbadać zwartość, spójność i zupełność zbiorów A i C.

Naszkicować na płaszczyźnie \(\rr ^2\) z metryką euklidesową zbiory A=B((1,2),1) \(\cup\) {(-1,0)} i C={p \(\in\) \(\rr ^2\) | dist(p,A) <=1}. Wskazać wnętrza i domknięcia zbiorów Ai C. Zbadać zwartość, spójność i zupełność zbiorów A i C.
ODPOWIEDZ