Rozwiąż równanie:
\(y'= \frac{ty+1}{t^2+1}\)
Równanie różniczkowe
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Re: Równanie różniczkowe
Nie wiem jaki typ równania różniczkowe to jest.
Przeszkadza mi "y" w liczniku. Rozbiłem to na \(y'= \frac{ty}{t^2+1} + \frac{1}{t^2+1}\).
Nie wiem jednak jak rozwiązywać takie równania. Czy metoda jest podobna do równań liniowych pierwszego rzędu?
Przeszkadza mi "y" w liczniku. Rozbiłem to na \(y'= \frac{ty}{t^2+1} + \frac{1}{t^2+1}\).
Nie wiem jednak jak rozwiązywać takie równania. Czy metoda jest podobna do równań liniowych pierwszego rzędu?