ciągłość funkcji dwóch zmiennych

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
użytkownik+1
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 09 paź 2016, 08:57
Podziękowania: 13 razy
Płeć:

ciągłość funkcji dwóch zmiennych

Post autor: użytkownik+1 »

Wyznacz wartości parametrów \(a\) i \(b\), dla których podana funkcja jest ciągła:

\(f(x, y)=\begin{cases}
\sqrt{x^2+y^2-1}&\text{dla } x^2+y^2 \ge 1\\
ax+by&\text{dla } x^2+y^2<1
\end{cases}\)
ODPOWIEDZ