Pochodne - czy wyszły mi dobre rozwiązania?

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zealot_93
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 171
Rejestracja: 31 gru 2013, 18:38
Podziękowania: 80 razy

Pochodne - czy wyszły mi dobre rozwiązania?

Post autor: zealot_93 »

1)\(f(x)=x^2* \sqrt{sinx}\)

2)\(f(x)= \frac{x^2+x}{e^x}\)

3)\(f(x)= \sqrt{x^2+e^x}\)

4)\(f(x)=ln (\frac{x}{cosx})\)

ROZWIĄZANIA:

1)\(f'(x)=2x* \sqrt{sinx}+x^2* \frac{1}{2 \sqrt{sinx} } *cosx\)

2)\(f'(x)=\frac{-x^2+x+1}{e^x}\)

3)\(f'(x)=\frac{2x+e^x}{ \sqrt{x^2+e^x} }\)

4)\(f'(x)= \frac{cosx}{x} * \frac{-sinx*x-cosx}{x^2}\)
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

1) OK,
2) brakuje jedynki w liczniku
3) brakuje dwójki w mianowniku
4) całkiem niedobrze (pochodną funkcji wewnętrznej licz NIE ODWRACAJĄC wyrażenia)
zealot_93
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 171
Rejestracja: 31 gru 2013, 18:38
Podziękowania: 80 razy

Post autor: zealot_93 »

dzieki wielkie
ODPOWIEDZ