Proste - wektory

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
magda1221
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 83
Rejestracja: 16 wrz 2013, 16:08
Podziękowania: 40 razy
Płeć:

Proste - wektory

Post autor: magda1221 »

Czy ktos moglby mi powiedziec, jak wyznaczyc rownanie prostej przechodzacej przez pkt. (2, -5, 3) i prostopadlej do prostej
l= \(\frac{x+5}{3} = \frac{y}{-2} = \frac{z-1}{1}\)? Prosze, niech ktos powie mi jak to zrobic.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Proste - wektory

Post autor: radagast »

Na ćwiczeniach nie mówili ?
Powinni też powiedzieć, że tych prostych będzie sporo (cała płaszczyzna ).
ODPOWIEDZ