Witajcie,
mam obliczyc wysokość ostrosłupa ABCD opuszczoną z wierzchołka D, mając dane:
\(\vec{AB} = \vec{x} + 2\vec{y} + \vec{z}, \vec{AC} = 2\vec{x} + 5\vec{y} + 4\vec{z}, \vec{AD} = 3\vec{x} + 3\vec{y} + 5\vec{z}\)
i wiedząc, że wektory z, y, z są
jednostkowe i wzajemnie prostopadłe.
Prosze, moglby to ktos zrobic korzystajac jedynie z prostych dzialan na wektorach, bez wyszukanych podstawien i zmian charakteru ?
Wysokosc czworoscianu - wektory
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6261
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Tyle kosztuje esemes do Ciebie ?
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Guru
- Posty: 17549
- Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 41 razy
- Otrzymane podziękowania: 7435 razy
- Płeć:
Nie, to rozwiązanie tyle kosztuje.
Nadal poszukujemy osoby, która to zrobi korzystając jedynie z "prostych działań na wektorach".
Moja metoda wymaga nieco wiedzy z zakresu geometrii w przestrzeni \(R^3\)
Sama mogę zapłacić parę złotych za rozwiązanie wykorzystujące jedynie "proste działania na wektorach" (cokolwiek to znaczy ), bo ciekawa jestem .
Nadal poszukujemy osoby, która to zrobi korzystając jedynie z "prostych działań na wektorach".
Moja metoda wymaga nieco wiedzy z zakresu geometrii w przestrzeni \(R^3\)
Sama mogę zapłacić parę złotych za rozwiązanie wykorzystujące jedynie "proste działania na wektorach" (cokolwiek to znaczy ), bo ciekawa jestem .