Granice - pomocy..

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
magda1221
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 83
Rejestracja: 16 wrz 2013, 16:08
Podziękowania: 40 razy
Płeć:

Granice - pomocy..

Post autor: magda1221 »

Moze mi ktos policzyc metoda hospitala dwie granice?

\(\Lim_{x\to \frac{ \pi }{2} } (tgx)^{ \frac{1}{x - \frac{ \pi }{2} }}\)

oraz..

\(\Lim_{x\to 1 }(x^2 -1)^{ \ln x}\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

10,85 pln za każdą.
magda1221
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 83
Rejestracja: 16 wrz 2013, 16:08
Podziękowania: 40 razy
Płeć:

Post autor: magda1221 »

O co chodzi z ta zaplata za odpowiedz na temat, cos sie pozmienialo na forum?
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Nie , to mój własny pomysł żeby zachęcić uczniów (studentów) do korzystania z lekcji :)
albo , jeśli ma się nie udać, to chcę wykorzystać tę niechęć do własnego wzbogacenia się.

A tak przy okazji:
też dziwisz się, jak zaniesiesz żelazko do naprawy, że każą Ci za nią płacić ?
ODPOWIEDZ