Pochodne

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Joshua
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 07 lut 2017, 12:25

Pochodne

Post autor: Joshua »

1. Znaleźć pochodną funkcji
a) \(\frac{2x+ \sin x}{x^2}\)
b) \(f(x) = \frac{\sin x}{ \sqrt{x}}\)
c) \(f(x) = x^3 \cos (2x+2)\)

Proszę o pomoc
kelly128
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 105
Rejestracja: 25 lip 2016, 09:06
Lokalizacja: Kraków
Otrzymane podziękowania: 46 razy
Płeć:

Re: Pochodne

Post autor: kelly128 »

Joshua pisze:1. Znaleźć pochodną funkcji

c) \(f(x) = x^3 \cos (2x+2)\)

\(f(x) = x^3 \cos (2x+2) \\ f'(x)=3x^2cos(2x+2)+x^3 \cdot (-sin(2x+2)) \cdot 2=3x^2cos(2x+2)-2x^3sin(2x+2)\)
ODPOWIEDZ