Oblicz granice

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
trony
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 07 lut 2017, 12:00

Oblicz granice

Post autor: trony »

Witam. Strasznie mi nie wchodzą granice a mam dwa przykłady. Byłbym niezmiernie wdzięczny za rozwiązania.

Oblicz granicę ciągu \({(a_n)_a\in_ N}\) gdy:

1) \(\Lim_{x\to \infty } \frac{-6n+2n+1}{2n^{4}+21}\)

2) \(\Lim_{x\to \infty } \frac{4^{n+1}-3^n+5}{3^n+2^{n+3}}\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

5 zł za sztukę (+8,5% podatku):)
ODPOWIEDZ