Funkcja ciągła

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
konrad00
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 81
Rejestracja: 13 paź 2015, 11:20
Podziękowania: 43 razy
Płeć:

Funkcja ciągła

Post autor: konrad00 »

Dobierz parametry a i b tak, by funkcja była ciągła. Bardzo bym prosił o pełne rozwiązanie, ponieważ liczę, liczę i doliczyć się nie mogę, wiem, że trzeba granicę lewo, prawo-stronną i w punkcie, ale mimo wszystko coś mi nie wychodzi i nie wiem, co robię źle. :(
\(f(x)= \begin{cases}\frac{ \sqrt{1-x} -1 }{x}\ \ \ dla\ \ \ \ x <0\\ \ b\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ dla\ \ \ x = 0\\\frac{\sin(ax)}{\sin(bx)}\ \ \ \ \ dla\ \ x \in (0,1>\end{cases}\)


Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
konrad00
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 81
Rejestracja: 13 paź 2015, 11:20
Podziękowania: 43 razy
Płeć:

Post autor: konrad00 »

Już sobie poradziłem. ;)
ODPOWIEDZ