Funkcje

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
martales3
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 23 lis 2008, 20:54

Funkcje

Post autor: martales3 »

Wyznacz: przedziały monotoniczności, ekstrema lokalne, przedziały wklęsłości i wypukłości oraz punkty przecięcia funkcji:
A) \(f(x)= {x}^{2} \cdot {e}^{x}+13\)

B)\(f(x)= x- \frac{4}{ {x}^{2} }\)

C)\(f(x)=0.5x+ \sqrt{1-x}\)
martales3
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 23 lis 2008, 20:54

Post autor: martales3 »

proszę o rozwiązanie jednego z przykładów :?
ODPOWIEDZ