Granice z ln Problem

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Majka123
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 69
Rejestracja: 26 lip 2008, 10:42

Granice z ln Problem

Post autor: Majka123 »

Jakie są graice dla

\(\lim_{x \to - \infty } lnx\)
\(\lim_{x \to \infty } lnx\)
\(\lim_{x \to 0^- } lnx\)
\(\lim_{x \to 0^+} lnx\) tu chyba \(- \infty\)
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

narysuj wykres funkcji\(\ \ f(x)=ln\ x\ \ \\)i odczytaj jakie są granice

1. i 3. granice nie istnieją, bo ln x nie jest określona dla x<0
2.\(\ \ \ + \infty\)
4.\(\ \ \ - \infty\)
ODPOWIEDZ