znajdz dziedzine funkcji zbior wartosci i przeciwdziedzine

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
gaskaaa
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 90
Rejestracja: 21 gru 2009, 12:38
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

znajdz dziedzine funkcji zbior wartosci i przeciwdziedzine

Post autor: gaskaaa »

\(f(x)=e^{\frac{-2}{x-1}}\)

\(\frac{-2}{x-1}\) to jest potega liczby e
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

D = R\{1}
Zbiór wartości = (0;1) suma(1;+nieskończoność)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
gaskaaa
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 90
Rejestracja: 21 gru 2009, 12:38
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: gaskaaa »

a można obliczenia ?
ODPOWIEDZ