Witam...Mam kilka zadań do rozwiązania. Prosiłbym o przedstawienie sposobu rozwiązania każdego z zadań jeśli nie będzie to problem.
1. Wyznaczyć dziedzinę funkcji
y=(√(-x2+2x+35))/(logn(x+1) - 2ctg3x
2. Sporządź wykres
y=3-|(2x+5)/(x-2)|
3. Wyznaczyć obrazy zbiorów A1 i A2 oraz przeciw obraz zbioru B
f(x)= -|3-x| A1=[-2,3) A2=(-2,5]......, B=(-∞,-3] suma{0}
4. Wykazać ze funkcja jest różnowartościowe, wyznaczyć funkcję odwrotną.
y= x-6(√x) +9
5. Wyznaczyc granicę ciągu an
a) an =(n3/(3+n3))5n^3+2
b) an =√(n4 +3n+7)-√( n4 -3n2)
c) an =(5n-3+4)/( 5n+2 -1000)
6. Wykazac ze ciag (an ) jest zbieżny ustalic jego granice.
a1=1/8, an+1 =4 a1+ 1/3 an 2 dla n≥1
7. Rozwiaz.
||3x-7|-|5-2x|+|x||≤21
8. http://img83.imageshack.us/my.php?image=zad22hs8.jpg
9. Podac zaprzeczenie, doprowadzic do wyrazenia nie zawierającej negacji.
http://img171.imageshack.us/my.php?image=zad33rk9.jpg
10 Ustali sumę i iloczyn rodziny {At}.
At=[-(1/t), (1/(t2+3))), t należy do N\{0}
Zamieszam oryginały w razie niejasności
1 http://img512.imageshack.us/my.php?image=art398dn2.jpg
2 http://img583.imageshack.us/my.php?image=art399fw5.jpg
3 http://img381.imageshack.us/my.php?image=art400to2.jpg
Zadania2
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1863
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
1. www.zadania.info/3911884
2. www.zadania.info/2369863
3. www.zadania.info/5457974
4. www.zadania.info/6080527
5. www.zadania.info/9439003
www.zadania.info/7463840
www.zadania.info/7127371
6. www.zadania.info/4102053
7. www.zadania.info/4574693
8. www.zadania.info/2291794
9. www.zadania.info/6866597
10. www.zadania.info/2943535
2. www.zadania.info/2369863
3. www.zadania.info/5457974
4. www.zadania.info/6080527
5. www.zadania.info/9439003
www.zadania.info/7463840
www.zadania.info/7127371
6. www.zadania.info/4102053
7. www.zadania.info/4574693
8. www.zadania.info/2291794
9. www.zadania.info/6866597
10. www.zadania.info/2943535