asymptoty

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
agata0987
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 88
Rejestracja: 29 gru 2009, 16:22

asymptoty

Post autor: agata0987 »

Mógłby mi ktoś powiedziec kiedy jest \(- \infty\) a kiedy \(+ \infty\)
jak sie oblicza asymptoty pionowe liczy sie \(\lim_{x\to a^- } ; \lim_{x\to a^+}\)
wtedy wychodzi \(\frac{b}{0}\) 0 jest wtedy z - czy +?? bedzie \(+ \infty\) czy \(- \infty\)??
b-jakas dowolna liczba
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

to zależy od wzoru funkcji
agata0987
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 88
Rejestracja: 29 gru 2009, 16:22

Post autor: agata0987 »

a od czego to zalezy? jest jakas zasada?
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

nie ma
agata0987
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 88
Rejestracja: 29 gru 2009, 16:22

Post autor: agata0987 »

to skad sie to wie?
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

tak jak napisałam zależy od funkcji i trzeba liczyć
ODPOWIEDZ