funkcje monotoniczne w danym przedziale

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
agata0987
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 88
Rejestracja: 29 gru 2009, 16:22

funkcje monotoniczne w danym przedziale

Post autor: agata0987 »

Czy podane funkcje sa monotoniczne w przedziale (-oo,+oo)?
czy po prostu obliczam normalnie monotonicznosc? czy jest jakis inny sposob?

\(a)y=tg2x\)
\(b)y=ctgx-2x\)
\(c)y=2x+sinx\)
\(d)y= \frac{2x}{2+x}\)
ODPOWIEDZ