Ciąg rozbieżny

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ebis
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 21 mar 2008, 00:51

Ciąg rozbieżny

Post autor: ebis »

Pokaż że ciąg jest rozbieżny

\({a}_{n}={\frac{2nsin\frac{n\pi}{2}}{n+1}}\)


\({b}_{n}=cos{\frac{n\pi}{3}}\)


\({c}_{n}={\frac{1-(-1)^n}{2-(-1)^n}\)
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

ODPOWIEDZ