5 granic, potrzebne na jutro

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
anetka10
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 318
Rejestracja: 06 mar 2008, 18:39

5 granic, potrzebne na jutro

Post autor: anetka10 »

\(\lim_{x\to - \infty } \frac{arctgx + \frac{ \pi}{2}}{ln(1+ \frac{1}{x}) }\)

\(\lim_{x\to \infty }\frac{cos(n!+1)}{ln( n)}\)

\(\lim_{x\to - \infty } \frac{2arctgx}{ln(1+ \frac{1}{x} )}\)

\(\lim_{x\to - \infty }\frac{1}{n}ln \sqrt{ \frac{1+n}{1-n} }\)

\(\lim_{x\to - \infty } (\frac{1}{x}) ^{ e^{-1} }\)


z góry dzięki
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1859
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Witamy pionierkę forum :)

1. http://www.zadania.info/8408490
2. http://www.zadania.info/4361008
3. http://www.zadania.info/1627984
Zadanie 4 jest bez sensu, bo pod pierwiastkiem jest ujemne wyrażenie, ale tu jest podobne zadanie
4. http://www.zadania.info/8676319
Zadanie 5 też jest dość bezsensowne, więc pewnie jest coś źle przepisane.
anetka10
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 318
Rejestracja: 06 mar 2008, 18:39

Post autor: anetka10 »

a Witam ;)

i dziękuje za rozwiązania
ODPOWIEDZ